Pascha w pucharkach

4.5 (143 ocen)

Wielkanocną paschę podałam w bardzo elegancki sposób, bo każdemu przygotowałam osobny pucharek. Jest to bardzo słodki deser pochodzący z Rosji, z mnóstwem bakalii.

Składniki:

  • 250 g sera twarogowego,
    2 łyżeczki rodzynek
    4 suszone morele,
    2 łyżeczki kandyzowanych owoców,
    2 łyżeczki migdałów,
    1 łyżeczki orzechów laskowych,
    1 żółtko,
    3-5 łyżek cukru pudru,
    3 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pascha w pucharkach 1. Ser twarogowy mielimy 3 razy w maszynce. Można użyć od razu sera zmielonego. Orzechy laskowe i migdały drobno siekamy. Morele i rodzynki kroimy w kostkę.
  • pascha 2. Do sera dodajemy cukier puder i żółtka, ucieramy całość aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  • pascha 3. Do masy dodajemy posiekane owoce i orzechy, owoce kandyzowane i mieszamy. Masę przekładamy do dwóch pucharków. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni aż do zarumienienia. Gdy ostygną dekorujemy nimi deser. Pucharki odstawiamy do lodówki do stężenia.
    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować