Wielkanocną paschę podałam w bardzo elegancki sposób, bo każdemu przygotowałam osobny pucharek. Jest to bardzo słodki deser pochodzący z Rosji, z mnóstwem bakalii.
Pascha w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser twarogowy mielimy 3 razy w maszynce. Można użyć od razu sera zmielonego. Orzechy laskowe i migdały drobno siekamy. Morele i rodzynki kroimy w kostkę.
2.Do sera dodajemy cukier puder i żółtka, ucieramy całość aż do uzyskania kremowej konsystencji.
3.Do masy dodajemy posiekane owoce i orzechy, owoce kandyzowane i mieszamy. Masę przekładamy do dwóch pucharków. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni aż do zarumienienia. Gdy ostygną dekorujemy nimi deser. Pucharki odstawiamy do lodówki do stężenia.
Smacznego ;)
Komentarze