Fasolka po bretońsku

5 (153 ocen)

  • 40 min

Pyszna rozgrzewająca fasolka w sam raz na obiad. Przepis dostałam od cioci.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag fasoli
    30 dag kiełbasy
    3 parówki
    1 koncentrat pomidorowy
    1 cebula
    majeranek
    sól, pieprz
    1 łyżka mąki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć, odlać wodę, nalać nową, tak aby przykrywała fasolę, gotować. Cebulę posiekać, obsmażyć, dodać do fasoli wraz z majeankiem. Kielbasę i parówki pokroić w kostkę lub plasterki, podsmażyć, przełożyć do fasoli, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować, aż fasola będzie miękka. Na pozostałym tłuszczu zasmażyć mąkę, zaprawić fasolę, przypawić, podgotować chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Wesele Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować