Paprykarz z wędzonym łososiem

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Bardzo aromatyczny, domowy paprykarz z mnóstwem zdrowych warzyw i wędzonym łososiem. Idealny do świeżej pajdy chleba. Polecam, szczególnie miłośnikom ryb i domowego gotowania.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 gr wędzonych brzuszków z łososia
    1 torebka ryżu białego (100 gr)
    3 marchewki
    6 dużych pieczarek
    1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
    1 kopiasta łyżka ricotty
    1 łyżeczka soli cebulowej (może być zwykła lub czosnkowa)
    1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki (może być zwykła)
    ½ łyżeczki suszonego czosnku
    2 łyżki masła
    Sól do gotowania ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Paprykarz z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonym wrzątku.
    Pieczarki i marchewki obrać ze skórek i potrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić na głębokiej patelni dodać warzywa i pokrojonego w małe kawałki łososia. Smażyć do miękkości warzyw. Dodać przecier pomidorowy oraz przyprawy: sól cebulowa, wędzona słodka papryka i suszony czosnek. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę przesmażyć.
    Do miski wsypać ryż oraz mieszankę warzywno-rybną. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać łyżkę ricotty i ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce i podawać np. na kromce chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować