Paprykarz z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smak dla mnie rewelacyjny, nie spodziewałam się że paprykarz z kaszy zagości u mnie na dłużej ,robię go raz w miesiącu i jeszcze się nie znudził

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza jaglana 100 gram
    papryka czerwona 1 sztuka
    cebula biała 2 sztuki
    ketchup pikantny 100 ml.
    koncentrat pomidorowy 50 ml.
    oliwa do smażenia
    liść laurowy 2
    ziele angielskie 2
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Paprykarz

Paprykarz z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
    2.
    Ugotowaną schłodzić .
    3.
    Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę , podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    4.
    Paprykę pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli, dołożyć listek i ziele ,słodką paprykę i dusić pod przykryciem 5 minut,lekko posolić .
    5.
    Następnie dolać ketchup i koncentrat, wymieszać , zdjąć z ognia ,wyjąć ziele i listek, dodać ugotowana kaszę .Całość wymieszać .
    6.
    Przed podaniem schłodzić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować