Surówka warzywna z białej kapusty, papryki, cebuli, marchewki, czosnku z octem jabłkowym i ksylitolem do słoików

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka do słoików na zimę, doprawiona do smaku ksylitolem i octem jabłkowym.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg białej kapusty
    1 łyżka soli - do kapusty
    2 zielone papryki
    1/2 czerwonej papryki
    4 cebule
    4 marchewki
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka soli
    2 łyżki ksylitolu
    3/4 łyżki pieprzu
    6 łyżek oleju
    6 łyżek octu jabłkowego 6%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Surówka warzywna z białej kapusty, papryki, cebuli, marchewki, czosnku z octem jabłkowym i ksylitolem do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski i wsypujemy 1 łyżkę soli, mieszamy. Marchew i papryki myjemy i osuszamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę czyścimy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. Wsypujemy przyprawy , ksylitol i wlewamy olej i ocet. Mieszamy i wstawiamy na 2 godziny. Przekładamy surówkę do wyparzonych słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować