JAJA FASZEROWANE NA OSTRO

4.5 (140 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna przystawka, aby zaskoczyć gości niepowtarzalnym smakiem :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka duże: 8 sztuk
    - papryka marynowana: 2 sztuki
    - oliwki zielone: 8 sztuk
    - majonez: 5 łyżek
    - tabasco: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kajeński: 1 szczypta
    - papryka w proszku, sól, pieprz: 1 szczypta


Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Jaja faszerowane na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka i obrać ze skorupki. Przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtko. Rozetrzeć dokładnie żółtko np. drewnianą łyżką lub widelcem. Kilka plastrów papryki i oliwek odłożyć do przyozdobienia, resztę bardzo drobno posiekać.
  • 2. Do żółtek wrzucić posiekaną paprykę i oliwki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać składniki. Do masz dolej tabasco. Doprawić do smaku pieprzem kajeńskim i zwykłym oraz solą.
  • 3. Napełnić białka nadzieniem, oprószyć dla dekoracji papryką w proszku. Udekorować papryką i oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Oliwki Papryka Tabasco

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować