• 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu, można zjeść na obiad jak i kolacje czy też zabrać ze sobą do pracy.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 średniej wielkości papryk
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 woreczek ryżu
    2 jajka
    0,7l passaty pomidorowej
    3 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odcinamy górę i wydrążamy środek,
    Resztę papryki z odciętej góry kroimy w kostkę.
    W misce mieszamy mięso mielone, ugotowany ryż, jajka, pokrojoną paprykę przeciśnięty przez praskę czosnek doprawiamy solą i pieprzem.
    W garnku układamy paprykę zalewamy 1 szklanką wody oraz passatą do wysokości papryki. Gotujemy na małym ogniu ok 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Mięso mielone Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować