Ekspresowe paluchy serowe

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Ekspresowa propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia.

  • 20 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego (275g)
    ser żółty 100g
    jajko
    sól gruboziarnista/mak/kminek
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski Paluszki

Ekspresowe paluchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwijamy, smarujemy pędzelkiem rozkłóconym jajkiem oraz posypujemy równomiernie serem. Kołem do krojenia pizzy kroimy ciasto na pół wzdłuż węższego boku a następnie w cienkie paski. Tak powstałe paluszki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując około 1cm odstępu pomiędzy nimi. Wierzch paluchów smarujemy żółtkiem i posypujemy makiem/kminkiem/gruboziarnista solą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 13-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować