Otulone pałki z kurczaka

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny sposób na kurczaka. Idealny na obiad czy gorącą kolację. Polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    1 łyżka oleju
    3 łyżeczki tartego chrzanu
    Sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, przyprawa do drobiu – do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Otulone pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć. Naczynie żaroodporne z pokrywką wysmarować 1 łyżką oleju.
    Wszystkie pałki dokładnie natrzeć solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do drobiu. Dodatkowo każdą pałkę posmarować pół łyżeczką tartego chrzanu i dokładnie owinąć dwoma plastrami szynki szwarcwaldzkiej. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 200stC. Ostatnie 20 minut piec przez pokrywki, aby mięso było rumiane. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pałki z kurczaka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować