Pałki z kurczaka w glazurze majonezowo-ketchupowo-powidłowej

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mieszanka majonezu, ketchupu i powideł okazała się strzałem w dziesiątkę. Mięso bardzo smaczne. Sos i pikantny i słodki. Wystarczy kilka chwil i danie gotowe. Polecam

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 6 szt
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    2 łyżki powideł śliwkowych
    łyżeczka miodu
    łyżeczka musztardy
    ząbek czosnku
    łyżka papryki wędzonej
    garść suszonych śliwek
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony Dodatki

Pałki z kurczaka w glazurze majonezowo-ketchupowo-powidłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone, umyte, osuszone mięso oprószyć solą i włożyć do worka pieczeniowego. Dodać majonez, ketchup, powidła, musztardę, miód,pokrojony w cienkie plasterki ząbek czosnku, paprykę wędzoną, garść śliwek suszonych. Dokładnie pomasować woreczek po wierzchu. Szczelnie zamknąć zaciskiem. Umieścić w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Na koniec przeciąć woreczek i wyłożyć zawartość do naczynia w którym piekło się mięso. Wstawić jeszcze na 10 min, żeby mięso się przyrumieniło. Podawać gorące.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pałki z kurczaka Drób Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować