Schab po góralsku

4.5 (184 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy znudziły wam się tradycyjne kotlety schabowe, polecam podać w taki sposób schabowe po góralsku z pachnącymi pieczarkami oraz soczystym serem wędzonym, duet idealny nie ma nic lepszego niż puste talerze zostawione po obiedzie a brzuszki napełnione do syta :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    pieprz i sól
    łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    6 średnich pieczarek
    100 g sera wędzonego
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Schab po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab rozbić i oprószyć w przyprawach z obu stron, przełożyć do naczynia podlać delikatnie olejem ok 2 łyżki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 50 minut
  • nakładanie pieczarek oraz sera 2. Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, ser pokroić nożykiem, po upływie czasu wyciągnąć mięso z piekarnika i nałożyć na każdego kotleta surowe pieczarki i ser żółty
  • 3. Następnie mięso wstawić do piekarnika tylko do rozpuszczenia sera na ok 8 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Oscypek Schab Sery Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.87 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab po góralsku

To może cię zainteresować