• 50 min

Paelle przygotowałam, bo byłam ciekawa jak smakuje.Zniknęła w oka mgnieniu.

  • 50 min

Składniki:


  • 2 szkl. ryżu
    1 podwójna pierś z kurczaka
    100g orzeszków ziemnych
    papryczka chilli
    5 ząbków czosnku
    mieszanka przypraw do Paelli (ja użyłam firmy Royal Brand)
    olej
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    2 papryki (czerwona i zielona)
    2 cebule

    1 puszka kukurydzy
    250g pomidorków cherry
    szafran
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne

Paella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Obsmażamy na małej ilości oleju przyprawiając do smaku
    solą i pieprzami.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Dodajemy do piersi kurczaka.
    Dusimy razem.
    Następnie dodajemy paprykę obraną i pokrojoną
    według uznania, umyte i przekrojone
    na pół pomidorki, kukurydzę przelaną i odsączoną na sitku oraz orzeszki.
    W środek patelni wsypujemy ryż
    z dodatkiem szafranu i odrobiny pieprzu cayenne.
    Wszystko mieszamy razem.
    Mieszankę przypraw do paelli rozpuszczamy w 400ml wody.
    Mieszamy i wlewamy do całości.
    Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
    Całość gotujemy na małym ogniu bez przykrycia
    do momentu aż ryż stanie się miękki,
    a płyn zostanie wchłonięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować