Orientalny dzik w fasolce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszna potrawka, która nie potrzebuje dodatków i zadowoli każdego mięsożercę.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 6 łyżek sosu sojowego
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka curry
    1 starty ząbek czosnku
    1 mały plasterek imbiru - starty
    1/2 łyżeczki mieszanki prażonych przypraw
    300 g schabu z dzika - 2 kotlety

    opakowanie mrożonej fasolki szparagowej - 450g
    2 łyżki sezamu
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Orientalny dzik w fasolce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone mięso wkładam do pojemnika i obtaczam przyprawami, dodaję starty czosnek i imbir, zalewam olejem i sosem sojowym. każdy kawałek mięsa obtaczam w powstałej marynacie. Pojemnik wkładam na noc do lodówki.
  • 2. Mięso kroje w paski, które obsmażam na patelni, następnie dodaję marynatę i masło - duszę około 15-20 minut.
  • 3. Gdy mięso jest już miękkie dodaję fasolkę i sezam - duszę około 15 minut, tak, by fasolka była gorąca . Danie przekładam do miseczek, podaję gorące.

Porady

*Mięso do marynaty można już pokroić w paski *Fasolkę w sezonie najlepiej dodać świeżą * fasolkę duszę z mięsem około 15-20 minut- wtedy jest al dente, przy dłuższym duszeniu może być papkowata

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować