Dodatki:
Ok 150g ulubionej szynki w kawałku
100g mozzarelli/ badz ulubionego sera
5-7 pieczarek
4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego bądź swojego sosu ulubionego
Szybkie pizzerinki z ciasta bez wyrastania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą z nich rozgniatamy na blacie na kształt koła, zaginamy brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Szynkę i mozzarellę/ser tarkujemy, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Pizzerinki smarujemy koncentratem/ przecierem, posypujemy przyprawami, układamy dodatki w dowolnej kolejności. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 10-15 minut, aż pizzerinki nabiorą koloru.
Komentarze