Opieńki smażone na maśle

4.4 (210 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

świeze opienki obgotowane i smażone na masle -dla smakoszy grzybów-aromatyczne i smaczne:_)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • świeże opieńki około 15 młodych kapeluszy
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz szczypta majeranku
    świeza natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.4 (210 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Opieńki smażone na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opieńki oczyszczamy i odcinamy zdrowe dorodne kapelusze.
    Płuczemy i gotujemy w wodzie z solą, około 3 minut od zagotowania. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Zostawiamy do odparowania i przestygnięcia.
    Na rozgrzaną patelnię dajemy niewielką ilość masła.
    Na maśle smazymy z obu stron kapelusze opienek .
    .Przekładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Opieńki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować