Sałatka grzybowa

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od kolezanki

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg opieniek
    1 kg cebuli
    1 szklanka oleju
    360g koncentratu pomidorowego
    vegeta
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby odgotuj , przekręcić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obierz , pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Grzyby połącz z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy , olej , vegetę, wymieszaj . Dopraw solą i pieprzem do smaku. Masę wlej do garnka i duś ciągle mieszając około 20 min. Gorącą masę nakładaj do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknij i pasteryzuj 10 min. Sałatka idealnie nadaje się do bigosu oraz do obiadu z mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Opieńki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować