Pstrąg na parze z egzotyczną salsą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pstrąg gotowany w parowarze podany z egzotyczną salsą o smaku ananasa i curry, polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 2 wypatroszone pstrągi
    1 łyżka ziół do ryb
    Pieprz cytrynowy do smaku
    Sól do smaku
    Sok z cytryny
    1 łyżka oleju rzepakowego

    Egzotyczna salsa:
    3 grube plastry świeżego ananasa
    3 plastry cytryny bez skóry
    1 cebula
    1 łyżka musztardy Dijon
    2 łyżki cukru brązowego trzcinowego
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 płaska łyżeczka curry
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Dania z ryb

Pstrąg na parze z egzotyczną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby natrzeć olejem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć dokładnie solą, pieprzem cytrynowym oraz ziołami i wstawić na 2 godziny do lodówki aby naszły przyprawami.
  • 2. Salsa: Świeżego ananasa po obraniu ze skóry, kroimy w drobną kostkę tak samo cebulę, oraz cytrynę z miąższem, mieszamy w misce, doprawiamy curry oraz solą i cukrem brązowym, dodajemy musztardę oraz jogurt naturalny, mieszamy wszystko razem, salsę wkładamy na 2 godziny do lodówki.
  • 3. Ryby układamy w misce paro waru i gotujemy około 20 minut, podajemy z egzotyczną salsą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Jogurt Olej Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować