Kokosowe puff-puff (Afrykańskie pączki kokosowe)

0 (0 ocen)

Małe, puchate mini pączusie na jeden kęs. Wybitnie kokosowe i delikatne. Urzekły mnie przede wszystkim swoją cudną nazwą :D

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl ciepłej wody
    2 szkl mleka kokosowego
    7 g suszonych drożdży
    1/2 - 3/4 szkl cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1 szkl płatków kokosowych
    4 i 1/2 szkl mąki pszennej

    Dodatkowo:
    olej do głębokiego smażenia
    cukier do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Kokosowe puff-puff (afrykańskie pączki kokosowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wodę, sól, cukier, drożdże oraz mleko kokosowe wymieszać i odstawić na 5 minut. Następnie dodać mąkę oraz kokos i dobrze wymieszać do powstania gęstego, jednolitego ciasta. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny.
  • 2. Po tym czasie w rondlu rozgrzewać olej. Za pomocą łyżeczki nakładać niewielkie porcje ciasta (w razie konieczności podsypywać mąką, by ciasto się nie kleiło) Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
  • 3. Usmażone przenieś na papierowy ręcznik i odsączyć. Jeszcze ciepłe pączusie obtoczyć w cukrze. Smacznego! (inspiracja/źródło: Kuchenne fascynacje)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Kokos Olej Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Afrykańska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować