REKLAMA
Fale Dunaju to znane, bardzo popularne ciasto dwukolorowe z kremem i polewą czekoladową. Moje Fale Dunaju były z malinami. To delikatny i elegancki deser, który można podać zarówno na eleganckie przyjęcie, jak i na co dzień. Cała rodzina będzie zachwycona. Polecam!
Trudno powiedzieć, czy to jeszcze zupa, czy już gulasz. Oryginalny przepis pochodzi z Gruzji. Moja wersja dostosowana jest do naszych warunków. Zupa jest bardzo gęsta, treściwa o wyrazistym smaku. Najlepiej podawać w miseczkach, żeby była jak najdłużej gorąca. Należy popijać czerwonym winem.
Pyszne, delikatne kopytka z dynią i moje ulubione pesto, to danie, które rozpływa się w ustach.
Aromatyczny schab w marynacie czosnkowo-ziołowej, z pieprzem cytrynowym i czerwonym, jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje pysznie. Smakowity zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu, jak i na zimno z domowym pieczywem. Przygotowuje się go bardzo szybko, chociaż czas oczekiwania na gotową potrawę to minimum doba. Ja swój kawałek mięsa marynowałam 48 godzin. Polecam przygotować również ziemniaki pieczone w rękawie. Wystarczy obrane ze skórki surowe ziemniaki wymieszać z odrobiną dobrej oliwy, ulubionymi ziołami, solą i krążkami czerwonej cebuli. Po godzinie pieczenia mięsa należy dołożyć tak przygotowany rękaw z ziemniakami do piekarnika i piec jeszcze przez godzinę. W dwie godziny mamy pyszny obiad, właściwie bez nakładu pracy. W trakcie pieczenia mięsa można zrobić surówkę z kiszonej kapusty czy inną ulubioną... Domownicy będą zachwyceni :)
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem