SAJGONKI Z WARZYWAMI

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Sajgonki pochodzą z kuchni wietnamskiej.Pomysł na danie zaczerpniety z gazetki jednej z sieciówek,lubię ekperymenty wkuchni,a to danie jest naprawdę świetne

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g makaronu ryzowego nitki
    2 łyzki octu ryżowego
    8 arkuszy papieru ryżowego
    1,5 szklanki drobno posiekanych:cukinii,marchewki i kapustki pekinki
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Sajgonki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu,studzimy,kroimy na mniejsze kawaleczki,doprawiamy solą oraz octem.Arkusze papieru ryżowego namaczamy na kilkanascie sekund zeby zmiekły.Na każdym układamy po trochu warzyw i makaronu.Zwijamy formując koperty.Smazymy do zrumienienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Marchewka Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wietnamska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować