"Flat bread" - czyli pizza inaczej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna i szybka pizza bez drożdży , idealna na obiad / kolację.
Chrupiące ciasto z ulubionymi dodatkami i gęstym octem balsamicznym - prawdziwa uczta dla podniebienia :)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 i 1/2 kubki mąki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 i 1/2 szklanki mleka

    Dodatki:
    Ocet balsamiczny z modeny
    Rukola
    Pieczony burak
    Ser pleśniowy
    Pomidory
    Świeża bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ser

"flat bread" - czyli pizza inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem i solą, wlewamy mleko i oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto 2-3 min. Następnie rozwałkowujemy na cienki placek. Ciasto smarujemy octem balsamicznym gęstym (użyłam octu balsamicznego z figami), następnie układamy rukolę, pokrojonego w plastry ugotowanego buraka, ser pleśniowy, plasterki pomidora, posypujemy ulubionymi ziołami . Pieczemy w 180 st.C ok. 20-25 min.
    Po upieczeniu polewamy octem balsamicznym i posypujemy świeżą bazylią .

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Ocet Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chlebek.

To może cię zainteresować