Pyszna i szybka pizza bez drożdży , idealna na obiad / kolację.
Chrupiące ciasto z ulubionymi dodatkami i gęstym octem balsamicznym - prawdziwa uczta dla podniebienia :)
60 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Ciasto:
1 i 1/2 kubki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 i 1/2 szklanki mleka
Dodatki:
Ocet balsamiczny z modeny
Rukola
Pieczony burak
Ser pleśniowy
Pomidory
Świeża bazylia
"flat bread" - czyli pizza inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem i solą, wlewamy mleko i oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto 2-3 min. Następnie rozwałkowujemy na cienki placek. Ciasto smarujemy octem balsamicznym gęstym (użyłam octu balsamicznego z figami), następnie układamy rukolę, pokrojonego w plastry ugotowanego buraka, ser pleśniowy, plasterki pomidora, posypujemy ulubionymi ziołami . Pieczemy w 180 st.C ok. 20-25 min.
Po upieczeniu polewamy octem balsamicznym i posypujemy świeżą bazylią .
Komentarze