Galareta drobiowa mięsna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna przystawka na zimno która sprawdzi się na każdej imprezie lub przyjęciu. Bardzo mięsna i delikatna galareta z kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    włoszczyzna
    1 opakowanie żelatyny na 2,5 l wywaru

    Dekoracja:
    natka pietruszki
    marchewka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Galareta Przystawki

Galareta drobiowa mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Filety umyć i oczyścić zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw i włoszczyzny. Mięso wyjąć z wywaru i odstawić do wystygnięcia. Wywar przecedzić przez sitko.Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Mięso drobno pokroić razem z marchewką.Do kubeczków nałożyć mięso,natkę pietruszki oraz marchewkę, zalać wywarem odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować