Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

5 (145 ocen)

  • 30 min

Kruche, delikatne ciasto francuskie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą i nutą kokosu stanowi raj dla podniebienia. Jeżeli zacznie się kosztować ciastka, nie można skończyć na jednym. I właśnie za to uwielbiam ciasto francuskie- można dzięki niemu w parę chwil stworzyć poezję smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -15 łyżeczek kremu czekoladowego (u mnie nutella)
    -3 łyżki wiórek kokosowych
    -1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Ciasto rozwijamy, dzielimy na 15 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy 1 łyżeczkę kremu czekoladowego. Krem posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciastka składamy w prostokąt, zlepiamy brzegi palcami lub widelcem.
  • 2. Ciasteczka na wierzchu smarujemy żółtkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut (do zrumienienia ciastek) , w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować