REKLAMA
Można odnieść wrażenie, że składniki podane są na dużą porcję. Sama byłam zdziwiona, gdy placki zniknęły w mgnieniu oka i ostatecznie były „na raz” ;P Racuchy bardzo przypadły do gustu domownikom i w najbliższym czasie ponownie zagoszczą na naszym stole.
Racuchy ziemniaczane zabarwione i urozmaicone smakowo czerwonym buraczkiem. Racuchy w stylu pancakes, bowiem nie smażone na tłuszczu, a pieczone na suchej patelni. Można je zajadać na ciepło oraz na zimno, najlepiej smakują podane z jogurtem naturalnym, śmietaną lub kefirem.
Moja sałatka smakuje wyśmienicie jednocześnie wzbudzając podziw swoim wyglądem
Wariacja na temat pancakes. Tym razem do przygotowania placuszków użyłam zielonego groszku oraz jabłka. Potrawę urozmaiciłam garścią świeżych ziół i przyprawą z suszonymi pomidorami. Polecam – przepis warty wypróbowania.
Sajgonki warzywne - pyszne, kolorowe, zdrowe i najważniejsze - szybkie w wykonaniu!
Sezonowe, dietetyczne danie. Racuchy wyśmienicie smakują na ciepło podane z sosem grzybowym, czy też na zimno - z sosem czosnkowym.
Placki o delikatnej konsystencji, przygotowane z sałatki rybnej i jajek ugotowanych na twardo, w wersji dietetycznej - bez smażenia na tłuszczu. Jako dodatki smakowe zastosowałam m. in. świeżą miętę i całe owoce kolendry. Potrawa zyskała naprawdę ciekawego i przyjemnego aromatu.
Proste w wykonaniu placki z gotowanych ziemniaków, aromatyzowane czosnkiem i koperkiem, z dodatkiem żółtego sera. Smaczny sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z obiadu. Polecam!
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna