REKLAMA
Wspaniała zupa krem z dyni na ostro. Przepis wykorzystuję w sezonie od września do listopada i wtedy często ją przygotowuję. Krem z dyni na ostro to świetny pomysł na rozgrzewający obiad w chłodne jesienne dni. Moja rodzina bardzo ją lubi, dlatego zawsze kupuję więcej dyni, kroję ją w kostkę, przekładam do pojemników i zamrażam, by cieszyć się tą zupą także poza sezonem.
Bardzo lubię robić dania, które nie zajmują mi dużo czasu, ale są smaczne i pożywne.
Jeśli myślimy o herbacie z lipy, przychodzą nam do głowy jej kwiaty. Niesłusznie zapominamy o liściach, które również są bardzo zdrowe. Poprawiają trawienie, działają wykrztuśnie, przeciwzapalnie i uspokajająco.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Fantazyjna, warzywna potrawa. Gwarantuję, że może zastąpić cały obiad w upalne dni.Roladki najlepiej podawać z makaronem (np. razowym), ryżem lub ciemnym pieczywem.
Pikantny, aromatyczny i soczysty kurczak w marynacie piri -piri idealny na rodzinny weekendowy obiad ( pyszny zarówno z grilla jak i z piekarnika)
Zawsze się udają, smakują na ciepło i na zimno, jako danie główne (przepis poniżej) i jako dodatek do zup, są wyśmienite także w wersji na słodko. Możemy nimi zachwycić i zaskoczyć każdego!
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna