Łazanki z makaronem szpecle

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne nieco inne łazanki. Kuchnia Bawarska w moim wydaniu .

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg kiszonej kapusty( mam kapustę z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji )
    • 300 g kiełbasy
    • 100 g surowego boczku wędzonego
    • 1 cebula
    • ząbek czosnku
    • 1 opakowanie szpecli (kluski lane gotowane)
    • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
    • pęczek ziół lubczyk ,pietruszka może być z zamrażarki
    • sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łazanki z makaronem szpecle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać ugotować do miękka odcedzić wodę
  • 2. Do wrzątku wrzucić szpecle gotować aż wypłyną odcedzić dodać do kapusty nie gotować już
  • 3. Na patelni podsmażyć pokrojony boczek dodać cebulę,przeciśnięty czosnek ,pokrojoną kiełbasę . Wszystko razem usmażyć dodać do kapusty dodać posiekane zioła i przyprawy wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować