Szparagi z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sezon szparagowy w pełni! Dziś proponuję danie na gorący majowy dzień.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g szparagów
    1 cebula
    3 łyżki masła
    Pół słoiczka czarnych oliwek
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagi z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy, wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy około 15 minut.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
  • 3. Czarne oliwki kroimy na pół.
  • 4. Na talerz wykładamy szparagi, posypujemy cebulą i oliwkami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować