REKLAMA
Mojito powstało na Kubie w pierwszej połowie XX wieku. Orzeźwiające działanie drinka pasuje do gorącego klimatu wyspy. Obecnie mojito jest jednym z modniejszych drinków w barach na całym świecie.
gasi pragnienie w upalny dzień, jabłko-mięta-szałwia-cytryna
Uwielbiam serniki! Na ciepło, na zimno, z owocami, z galaretką, z pianką, w każdej postaci! Uwielbiam też kawę! Dlatego powstanie sernika o smaku kawowym wydaje się być połączeniem idealnym!
Świetny procentowy drink orzeźwiający w upalne dni, drink jest na bazie świeżej mięty, soczystej limonki, brązowego cukru, musującego toniku oraz czystej wódki. Drink w ogóle nie jest trudny do wykonania i co najważniejsze tańszy niż z baru!
Co prawda nie jest to drink dla miłośników surowych jajek, jednak mogę zapewnićże jajek wcale w nim nie czuć. Czuć go za to kokosem, pomimo iż ani mleko ani dodatki kokosowenie były...
Prosta przekąska dla amatorów słodko-kwaskowatego smaku. Uwielbiam ten przenikający się smak! Karmelizowany cukier i orzeźwiająca cytryna lub limonka w połączeniu ze słodkim, ciepłym bananem...
W szafce stał sobie od dłuższego czasu ocet balsamiczny. Dodawałam go czasem do sałatek czy marynat ale jakoś nie odpowiada mi jego bardzo kwaśny smak. Dlatego postanowiłam przygotować taki sos, pomysł zaczerpnęłam z programu kulinarnego dla złagodzenia kwaśnego smaku dodałam jeszcze brązowy cukier.
Słowo banan pochodzi prawdopodobnie od arabskiego słowa banan, co oznacza palec. Koktaj z dodatkiem bananów może stanowić odżywcze śniadanie, bądź słodką przekąskę
Bardzo smaczny zastrzyk energii w ten pochmurny, deszczowy dzień. Szafran i ajerkoniak nadają odrobinę luksusu zwykłej kawie. Polecam również na zimowe, babskie popołudnia.
1. Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie
2. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 100zł, 75zł lub nagrody rzeczowej
Dodane przez: mysza75
Matka, żona i kucharka :) a w magazynie i serwisie ekspert, który czuwa nad waszymi przepisami i zdradza kulinarne patenty
Ostatnio skomentowane
Rogaliki drożdżowe z masą makową