Nalewka z czarnej rzepy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Może nie najlepsza w smaku, ale doskonała przy wielu dolegliwościach

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Czarna rzepa
    Alkohol od 50 do 70 procent
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Nalewki

Nalewka z czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę dobrze wyszorować, nie obierać. Pokroic w cienkie paski, włożyć do słoika lub butelki i zalać alkoholem w proporcji 1:5 (1 część rzepy 5 części alkoholu). Po 2-3 tygodniach nalewkę odcedzamy i jest gotowa do użycia.

Porady

Nalewkę pijemy 2-3 razy dziennie w ilości 10 ml rozcieńczonych z wodą. Zewnętrznie stosuje się ją do nacierania mięśni, stawów przy nerwobólach oraz do przemywania trudno gojących się ran.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować