Nalewka z pestek jabłek

4.46 (186 ocen)

Pestkówa w pięknym złotym kolorze, o posmaku migdałów

Składniki:

  • 1 szklanka pestek z jabłek
    1/4 litra spirytusu (90 %)
    1/2 litra wody
    30-35 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki Pesto

Nalewka z pestek jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10l29fy 1. W podgrzanej wodzie rozpuścić cukier, ostudzić. Wlać do słoika, dodać pestki i spirytus i szczelnie zakręcić. Pozostawić na 40 dni w ciemnym miejscu.
  • 2. Po 40 dniach przecedzić całość przez gazę i przelać do butelek i odstawić w ciemne miejsce. Można przelać również do butelek z ciemnego szkła.
  • 3. Ostatni krok to oczekiwanie. Im dłużej tym lepiej. Nalewka nadaje się do spożycia po min. 3 miesiącach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować