Kokosowe naleśniki z jabłkiem i limonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatne egzotyczne naleśniki na mleczku kokosowym,z słodko-kwaśną wkładką polane bitą śmietaną i okraszone kwaśną limonką,na słodką ucztę zapraszam!

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto kokosowe:
    4 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki kukurydzianej
    330 ml mleczka kokosowego
    4 łyżki wiórek kokosowych białych
    2 łyżki cukru
    1 płaska łyżeczka soli
    olej do smażenia

    Nadzienie:
    3-4 jabłka winne
    2 łyżki masła
    1 limonka
    3 łyżki cukru

    Do dekoracji
    bita śmietana
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kokosowe naleśniki z jabłkiem i limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miksujemy ciasto na naleśniki 1. Ciasto:
    jajka ubić na puszysto z cukrem wlać mleczko z puszki,dodać mąkę pszenną i kukurydzianą osolić dodać wiórka kokosowe i zmiksować na gładkie ciasto o konsystencji śmietany.Smażyć pojedyncze placki na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
  • Nadzienie 2. Nadzienie:
    Jabłka oskrobać usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość grubą kostkę,w rondelku lub na głębokiej patelni rozpuścić masło wrzucić jabłka zasypać cukrem,polać wyciśniętym sokiem z połowy limonki i dusić aż zrobią się miękkie.
  • przed podaniem 3. Gotowe nadzienie rozłożyć na naleśnikach zawinąć dowolnie,ułożyć na talerzach polać kleksem bitej śmietany i posypać skórką startą z limonki oraz wiórkami kokosowymi.Podawać od razu po przyrządzeniu.

Porady

Do nadzienia wybierać takie odmiany jabłek które nie rozpadają się podczas duszenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować