KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW

4.5 (203 ocen)

Taki kurczak jest bardzo soczysty i bardzo chrupiący a to za sprawą nachos i płatków. Pokusi się niejeden niejadek :)

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
    sól, pieprz do oprószenia
    czosnek granulowany 3/4 łyżeczki
    olej do smażenia

    Panierka:
    płatki kukurydziane 4 garści
    chipsy nachos 4 garści
    mąka kukurydziana 4 łyżki
    jaja 3 szt.
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Kurczak w chrupiącej panierce z nachos i płatków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem jak na kotlety, ale nie za cienko. Z każdej strony filety oprószyć solą i pieprzem. W woreczku umieścic płatki, chipsy i mąkę. Zawiązać woreczek i ugnieść tłuczkiem lub wałkiem do ciasta, aby rozdrobniły się płatki i chipsy. Przesypać na duży talerz.
  • 2. W osobnym talerzu głębokim rozbełtać jaja.
    Każdy filet obtoczyć w panierce, następnie w jajku i znów w panierce.
    Układać na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Panierka Płatki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować