Lawasz to ormiański chleb o kształcie płaskiego placka, tylko nie ma w nim miąższu. Takie lawasz z indykiem i warzywami opieczone w grillu elektrycznym świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad lub kolację. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie placków lawasz
400 g fileta z indyka
ogórek zielony
pomidor malinowy
czerwona cebula
przyprawa kebab
Lawasz z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z indyka pociąć na małe kawałki i oprószyć w przyprawie do kebaba, usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju do miękkości mięsa.
2.Następnie obrać ogórka oraz cebulkę i pokroić na plastry wraz z pomidorem.
3.Majonez, ketchup oraz śmietanę wymieszać, dodać przyprawę tzatziki i ponownie zamieszać aby sos z przyprawą się połączył.
4.Placka smarujemy sosem i układamy dowolnie małe kawałki mięsa, warzywa i całość zwijamy 3 razy. Wkładamy do nagrzanego grilla elektrycznego i zapiekamy 5 minut.
5.Po upieczeniu przekrawamy na pół i podajemy na ciepło lub zimno.
Komentarze