Lawasz z indykiem i warzywami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lawasz to ormiański chleb o kształcie płaskiego placka, tylko nie ma w nim miąższu. Takie lawasz z indykiem i warzywami opieczone w grillu elektrycznym świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad lub kolację. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie placków lawasz
    400 g fileta z indyka
    ogórek zielony
    pomidor malinowy
    czerwona cebula
    przyprawa kebab

    Sos:
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki ketchupu
    łyżeczka przyprawy tzatziki

    opiekacz z funkcją grill
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Lawasz z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso z indyka pociąć na małe kawałki i oprószyć w przyprawie do kebaba, usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju do miękkości mięsa.
  • warzywa 2. Następnie obrać ogórka oraz cebulkę i pokroić na plastry wraz z pomidorem.
  • 3. Majonez, ketchup oraz śmietanę wymieszać, dodać przyprawę tzatziki i ponownie zamieszać aby sos z przyprawą się połączył.
  • lawasz 4. Placka smarujemy sosem i układamy dowolnie małe kawałki mięsa, warzywa i całość zwijamy 3 razy. Wkładamy do nagrzanego grilla elektrycznego i zapiekamy 5 minut.
  • 5. Po upieczeniu przekrawamy na pół i podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować