Brownie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach i wilgotne klasyczne brownie. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z powodzeniem przygotujesz je do niedzielnej kawy.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na formę 22cm x22cm)
    180 g masła
    300 g gorzkiej czekolady
    3 jajka L
    250 g cukru pudru
    120 g mąki pszennej
    spora szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Formę o wymiarach 22cm x 22cm wykładamy papierem do pieczenia.
    Masło roztapiamy w garnku. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekaną czekoladę. Studzimy. Mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce miksujemy jajka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Dodajemy przestudzona czekoladę z masłem a następnie mąkę oraz sól. Mieszamy do połączenia składników.
    Masę przekładamy do przygotowanej formy. Pieczemy 25-30 minut. Brownie jest wyjątkiem, którego nie pieczemy do tzw. ”suchego patyczka”. Patyczek włożony w środek ciasta powinien być mokry, ale bez śladów surowego ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować