Sernik na zimno z jagodami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Delikatny sernik na zimno z dodatkiem leśnych jagód.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 0,5 kg sera na sernik z wiaderka
    3 łyżki cukru pudru
    1 galaretka arbuzowa
    300 g. sera mascarpone
    1 galaretka kokosowa
    1 łyżka cukru pudru
    1/2 paczki okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Sernik na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie galaretki rozpuścić w 300 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty.
    Ser sernikowy zmiksować z galaretką arbuzową, masę wylać na biszkopty, odstawić do lodówki.
    Po 20 min mascarpone zmiksować z galaretką kokosową, przelać do blaszki.
    Wierzch posypać jagodami, delikatnie je wciskając.
    Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Na zimno Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować