Delikatny sernik na zimno z dodatkiem leśnych jagód.
60 min
Dla 6 osób
Składniki:
0,5 kg sera na sernik z wiaderka
3 łyżki cukru pudru
1 galaretka arbuzowa
300 g. sera mascarpone
1 galaretka kokosowa
1 łyżka cukru pudru
1/2 paczki okrągłych biszkoptów
Sernik na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie galaretki rozpuścić w 300 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty.
Ser sernikowy zmiksować z galaretką arbuzową, masę wylać na biszkopty, odstawić do lodówki.
Po 20 min mascarpone zmiksować z galaretką kokosową, przelać do blaszki.
Wierzch posypać jagodami, delikatnie je wciskając.
Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Komentarze