Młode ziemniaki w kapuście

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszne młode ziemniaki duszone w białej,młodej kapuście z porem i koprem.Sycące danie z nutą ostrości jako samodzielny posiłek lub dodatek do mięs lub sadzonego jajka.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg małych , młodych ziemniaków
    1 mała główka młodej kapusty
    1 młody por - biała część
    1/2 pęczka kopru
    2 łyżki masła klarowanego
    sól , pieprz
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młode ziemniaki w kapuście 1. Ziemniaki dokładnie wyszorować , ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku , odcedzić.
  • Młode ziemniaki w kapuście 2. Pora przekroić na pół , dokładnie opłukać , pokroić w pół plastry.
    Kapustę poszatkować.
    W garnku rozgrzać masło , przesmażyć pora z kapustą aż zwiędną
  • Młode ziemniaki w kapuście 3. Podlać kapustę wodą do wysokości warzyw.
  • Młode ziemniaki w kapuście 4. Po 10 min duszenia dodać ziemniaki oraz koper , doprawić solą , pieprzem chili.
  • Młode ziemniaki w kapuście 5. Składniki delikatnie wymieszać , dusić do całkowitej miękkości.
    Podawać gorące np. z kwaśną śmietaną , maślanką lub jako dodatek do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz również: 18 przepisów na młode ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować