Zupa z kolendrą i wołowiną

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jedna z pysznych, oryginalnych i szybkich propozycji na przetworzenia niedzielnego rosołu w coś zupełnie nowego i zaskakującego smakiem, polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 250 gram mielonego mięsa wołowego
    Marynata:
    3 łyżki sosu sojowego jasnego
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki brązowego cukru
    1 łyżka octu ryżowego
    Zupa:
    1,5 litra domowego bulionu drobiowego
    ½ pęczka szczypiorku
    ½ pęczka kolendry
    3-4 plasterki imbiru drobno posiekane
    3 białka jaj
    Pieprz, sos sojowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kolendrą i wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce łączymy składniki marynaty tj. sos sojowy, cukier, sól i ocet i mieszamy składniki aż do rozpuszczenia się cukru i octu. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso mielone i marynujemy je 30 minut.

    Rosół podgrzewamy (nie gotujemy ), dodajemy do niego zamarynowane mięso i gotujemy je na wolnym ogniu około 10 minut.

    Kiedy mięso się ugotuje, białka wbijamy na miseczkę wlewamy je nieprzerwanym strumieniem do zupy (drugą ręką zupę mieszamy ciągle, aby powstał wir ) – gotujemy 2 minuty. Zupę doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem.

    Natkę kolendry i szczypiorek siekamy. Imbir obieramy i drobno kroimy. Do 4 miseczek nakładamy po równo kolendry, szczypiorku i imbiru. Zioła zalewamy gorącym bulionem z „makaronem” z białek i wołowiną, serwujemy od razu.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Mięso mielone Mięso Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować