Ciecierzyca z pieczarkami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sycące i smaczne danie posypane sezamem - źródłem wapnia.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki
    250 g pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki sezamu
    Sól
    Pieprz
    Koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciecierzyca z pieczarkami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle usmażyć cebulkę.
  • 2. Dodać pokrojone pieczarki i czosnek i smażyć aż pieczarki zmiękną.
  • 3. Dodać ciecierzycę, posypać sezamem i smażyć około 30 minut co jakiś czas mieszając.
  • 4. Przed podaniem posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować