Masa kawowa

4.45 (186 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealnie nada się do różnych warstwowych ciast, babeczek, serników, ciasteczek. Idealnie trzyma strukturę jest delikatny aksamitny z wyrazistą nutką kawy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła 82%
    250 g margaryny palma
    8 łyżek cukru kryształu
    2 jajka
    2 łyżki kawy czarnej
    opakowanie cappuccino
    kieliszek spirytusu
Wystaw ocenę:

4.45 (186 ocen)

Masa kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem 1. Miękkie masło wraz z margaryną zmiksować na puszysty krem, miksować tak długo aż masło będzie jasne. W tym czasie zaparzyć kawę w 1/2 szklanki wrzątku. Cukier połączyć z jajkami i ubijać trzepaczką nad parą wodną aż zrobi się puszysty jajeczny krem do masy jajecznej wlać kawę czarną oraz cappuccino w proszku, wymieszać łyżką. Wystudzić aż będzie zimny inaczej krem się zważy.
  • 2. Do utartego masła dodawać krem jajeczno kawowy i miksować, w razie potrzeby dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Na końcu wlać spirytus i wymieszać. Gotowy krem nadaje się do przekładania ciast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kawa Masa Masa kawowa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować