Szybki piszinger kajmak tiramisu- czerwona porzeczka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealnie pyszne wafle przełożone kajmakiem z dodatkiem nuty kwasowości. Sprawdzi się w sytuacjach kryzysowych(niezapowiedziani goście) oraz w przerwach do kawusi. Zapraszam również po więcej inspiracji na instagramie @ciacho_palcelizac ❤🤗

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki wafli okrągłych
    3/4 puszki kajmaku tiramisu
    Słoiczek dżemu czerwonej porzeczki lub wiśniowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kajmak Dżem porzeczkowy Przekąski

Szybki piszinger kajmak tiramisu- czerwona porzeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle posmaruj kajmakiem i nałóż drugi aby się skleił, następnie znowu nałóż kajmak
  • 2. Nałóż na wafle dżem naprzemiennie z kajmakiem
  • 3. Dwa ostatnie wafle przełóż kajmakiem, aby zachować proporcje
  • 4. Smacznego!🥰❤

Porady

Kajmak można rozrzedzić mieszając go z mlekiem lub lekko podejrzewając. Gdy zakończysz przekładanie połóż na ciachu obciążenie, aby się wszystko skleiło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Dżem owocowy Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować