Budyniowo herbatnikowe kulki z wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

bez pieczenia:) smaczne i szybkie:)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1\2 litra mleka
    1 i 1\2 łyzki mąki pszennej
    2 łyzki mąki ziemniaczanej
    2 łyzki cukru
    cukier waniliowy
    1 żółtko
    100 g masła
    około 200 g herbatników
    oraz wiórka kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Rafaello Herbaty Kulki

Budyniowo herbatnikowe kulki z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zblenderowac .
    Odlać 3\4 szklanki mleka i dokładnie wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkiem .
    Resztę mleka zagotować .
    Do gotującego sie mleka wlać mieszankę mleka, mąki i żółtka, jednocześnie energicznie mieszając. Zagotować co chwilę mieszając.
    Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić. Do ostudzonego budyniu dodac prtiami masło i zmielone herbatniki. Całosc zmikowac. Jesli masa jest za rzadka dodac wiecej herbatników.
    Z masy formowac kuleczki wielkosci orzecha wloskiego , obtaczać w wiórkach kokosowych , Schłodzic ,
    smacznego

Porady

moza w srodek kazdej kuleczki włoyc orzeszek laskowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Masa budyniowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować