Cytrynowa pascha-straciatella z sosem z owoców leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg zmielić trzykrotnie przy użyciu sitka do mielenia maku (najdrobniejszego). Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę i ucierać jeszcze chwilę, aż masa lekko zgęstnieje. Do ciepłej jeszcze masy dodać rozdrobnione masło i poczekać, aż się rozpuści. Dodać miąższ z laski wanilii. Do sera dodać starte na tarce od drobnych oczkach żółtka, likier, sok z cytryny i kogel-mogel. Wymieszać. Wsypać czekoladę pokrojoną w drobniutką kostkę i skórkę z cytryny. Masę serową wyłożyć do miski lub doniczki z dziurką. Obciążyć Schłodzić 3 godziny w lodówce.
Komentarze