Polędwiczki wieprzowe. Makaron. Surówka

0 (0 ocen)

Czyli pyszny obiadek, który nie jest skomplikowany do przygotowania.

Składniki:

  • - 1 polędwiczka wieprzowa;
    - 1 niewielka czerwona papryka;
    - 1 mała marchewka;
    - 3 łodygi selera naciowego;
    - 3 łyżki oliwy;
    - 1 cebula;
    - 1 ząbek czosnku;
    - sól;
    - pieprz;
    - 1 liść laurowy;
    - troszeczkę kminku;
    - trochę ostrej papryki;
    - pół opakowania makaronu muszla;
    - pół główki kapusty pekińskiej;
    - 1 marchewka;
    - 1 jabłko;
    - mała cebula;
    - sól;
    - pieprz;
    - majonez.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki wieprzowe. makaron. surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, lekko zbić trzonkiem noża. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i na średnim ogniu smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie na patelnię dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki, a także paprykę, marchewkę i seler naciowy pokrojone w słupki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, kminkiem i dodać liść laurowy. Całość podlać odrobiną wody, delikatnie wymieszać i dusić, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie miękkie i soczyste. W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Przygotować surówkę z kapusty pekińskiej. Kapustę umyć, osuszyć i posiekać. Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulkę drobno pokroić. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez do smaku. Dokładnie wymieszać. Następnie przygotowaną surówką napełnić makaron muszelki. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, a wokół niego ułożyć makaron, napełniony surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować