Polędwiczki wieprzowe. makaron. surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, lekko zbić trzonkiem noża. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i na średnim ogniu smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie na patelnię dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki, a także paprykę, marchewkę i seler naciowy pokrojone w słupki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, kminkiem i dodać liść laurowy. Całość podlać odrobiną wody, delikatnie wymieszać i dusić, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie miękkie i soczyste. W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Przygotować surówkę z kapusty pekińskiej. Kapustę umyć, osuszyć i posiekać. Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulkę drobno pokroić. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez do smaku. Dokładnie wymieszać. Następnie przygotowaną surówką napełnić makaron muszelki. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, a wokół niego ułożyć makaron, napełniony surówką.
Komentarze