Owoce morza w czerwonym curry

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Curry z owocami morza, mango na mleczku kokosowym. Zrobicie w 15 minut a jeszcze szybciej zjecie. Uwielbiam smaki kuchni azjatyckiej a zapach curry unosi się po całej kuchni.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki czerwonej pasty curry

    1 mango małe

    250 g owoców morza

    400 ml mleczka kokosowego

    1 łyżka oleju kokosowego

    2 łyżki sosu sojowego

    1 limonka

    sól, pieprz

    2 ząbki czosnku

    2 cm imbiru świeżego

    koperek lub kolendra

    150 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry

Owoce morza w czerwonym curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrany drobno kroję. Imbir ścieram na tarce. Na patelni na oleju przesmażam czosnek, imbir, dodaję pastę curry i chwilę smażę. Dodaję owoce morza chwilę smażę. Wlewam mleczko kokosowe, dodaję sos sojowy, sól, pieprz, sok z limonki. Gotuję jeszcze dwie minuty. Na końcu dodaję mango pokrojone w paski. Podaję z makaronem ryżowym,koperkiem.

    Makaron gotuję według instrukcji opakowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Owoce morza Pasta curry Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować