Barszcz czerwony z uszkami

4.5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • koncentrat barszczu czerwonego - 1 litr
    jabłko - 1 szt.
    goździki - 2 szt.
    sos sojowo-grzybowy - 1 łyżeczka
    czosnek - 2 ząbki
    sól, pieprz, cukier
    uszka z kapustą i grzybami - 500g
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony z uszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
  • 2. Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron orecchiette (uszka) Barszcz czerwony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować