Farfalle w jogurcie z kabanosami, prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka którą przygotowałam w zaledwie 20 minut (łącznie z ugotowaniem makaronu). Świetnie sprawdzi się na kolację, jak i zastąpi obiad w leniwe dni, kiedy nie chce się gotować. Idealna na imprezową przystawkę.

  • 20 min

Składniki:

  • -250 g makaronu farfalle (kokardki)
    -250 g pomidorków koktajlowych
    -250 g jogurtu greckiego
    -120 g cienkich kabanosów
    -50 g łuskanego słonecznika
    -1 mała cebulka
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Farfalle w jogurcie z kabanosami, prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy wodę na makaron (z dodatkiem soli i kilku kropel oleju). W międzyczasie prażymy słonecznik na suchej patelni i odstawiamy do wystudzenia. Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy do miski, cebulę drobno siekamy i dodajemy do pomidorków. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki i dodajemy do pozostałych składników.
  • 2. Do wrzącej wody wrzucamy makaron, mieszamy aby się nie skleił. Gotujemy al'dente wg przepisu na opakowaniu (ok.10 minut). Hartujemy zimną wodą, odcedzamy i dodajemy do miski. Wrzucamy słonecznik, dodajemy jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować