Makaron z fasolka szparagową w smietanie z orzeżwiającym cytrynowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

pyszne orzezwiające, szybkie letnie danie... idealne na upały:)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 150 g makaronu typu kokardki
    100 g fasolki zółtej
    70 g fasolki szparagowej zielonej

    1 mała cebula
    1 \2 cytryny(sok i skórka )
    1 łyzka parmezanu
    3 łyżki słodkiej śmietany 30%
    1 łyżka oliwy
    szczypta pieprzu cytrynowego
    sól ziołowa
    szczypta pieprzu swiezo zmielonego
    szczypta tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z fasolka szparagową w smietanie z orzeżwiającym cytrynowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Makaron kokardki gotujemy w lekko osolonej wodzie , odcedzamy.
    Fasolke żółta i zielona płuczemy, pozbawiamy końcówek i przekrawamy na mniejsze kawałki .
    Cebulę siekamy drobno.

    2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i chwilę podsmażamy na niej posiekaną cebulkę, a następnie dodajemy osączoną fasolkę , dusimy przez 5-7 minut.Doprawiamy do smaku przyprawami i szczyptą tymianku .
    3. Fasolke i cebulę łączymy z makaronem, dodajemy śmietanę, starty ser, pół łyzeczki soku z cytryny i troche otartej skórki z cytryny , wszystko razem chwile dusimy , mieszamy. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować