Słowackie langosze

4.48 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą małej Nikolki. Langosze jadłam jako dziecko na Słowacji. Teraz sama je robię.

Składniki:

  • 1 kg mąki tortowej
    2 op. drożdży w proszku
    2 jajka
    2 szkl. mleka
    oliwa
    3-4 łyżeczki startego żółtego sera
    czosnek (wg uznania)
    majonez
    keczup
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słowackie langosze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, jajek i drożdży zarabiamy ciasto. Wkładamy do woreczka foliowego wysmarowanego oliwą, luźno zawiązujemy. Odkładamy na
    24 godziny do lodówki.
  • 2. Ciasto dzielimy na placki i smażymy na oleju. Posypujemy serem, czosnkiem, nakładamy majonez i keczup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka tortowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Słowacka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować