Fasolka szparagowa w majonezie z bazylią

5 (29 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jadłam już wiele wersji fasolki,ale ta według mnie jest najsmaczniejsza,którą zrobisz w 10 minut.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ogórki kiszone
    1 papryka
    450 g fasolki szparagowej
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz
    bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (29 ocen)

Fasolka szparagowa w majonezie z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy,a następnie odcinamy oba końce.Do garnka wlewamy ok 1,5 litra wody.Jak woda zacznie się gotować dodajemy łyżeczkę soli i wrzucamy fasolkę.Po 5 minutach wyciągamy strączki,polewamy zimną wodą i przecedzamy przez durszlak.
    Ogórka i paprykę kroimy w kostkę.Wszystko mieszamy razem z majonezem,dodajemy sól oraz pieprz i ozdabiamy bazylią.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować