SMAŻONE TOFU

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tofu dodaję do sałatek … marynuję … albo wcinam tak jak dziś – smażony w ziołach.Jest to danie fajne , lekkie , w sam raz na kolację lub podwieczorek.Spróbujcie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * tofu naturalne – 1 op

    * miód – 2 łyżki

    * cytryna – 1 łyżka

    * lubczyk – 1 łyżeczka

    * tymianek – 1 łyżeczka

    * sól – do smaku

    * mąka pszenna – 2 łyżki

    * oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Smażone tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w plastry, delikatnie nakłuwamy w kilku miejscach.

    Miód i sok z cytryny mieszamy, a następnie smarujemy tofu.

    Z każdej strony posypujemy ziołami , solą i odstawiamy na ok. 10 minut.

    Obtaczamy w przesianej mące i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Miód Sery Tofu Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować